Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Menu Tabs with Cute Icon

Hi,kali ni Nurin nak ajar korang buat Menu Tabs with Cute Icon...Erm...Pelik ke??Takpe,jom tengok dulu contoh nya!


Comelkan??Kalau korang nak buat dia Straight supaya nampak kemas pun boleh,cuma Nurin rasa comel macam tu!Hehe...Okay,jom belajar!

DESIGN > ADD A GADGET > HTML / JAVASCIRPT

Note : Kalau nak nampak cantik,buat add a gadget yang di sidebar ye!

1.Lepas add a gadget ape semua tu,kan!Ape yang korang kena buat adalah Tulis tajuk korang tu,macam HOME,CONTEST ke ape ke,okay!

2.Korang highlightkannya...Tengok gambar di bawah!


3.Korang nampak tak yang Nurin buat macam mana,lepas korang tulis dan highlight satu-satu tekan yang Nurin bulatkan tu,dan tulis link di window yang keluar tu ye!

4.Lepas siap highlight ape semua tu,korang klik RICH TEXT ye!Di mana??Tengok gambar di bawah!




Aaa...Nampak tak yang Nurin bulatkan tu!


5.So,Dia akan nampak tajuk yang korang tuliskan?Then, korang Copy Icon Cute yang korang nak letak tu...Then korang pastekan di sebelah kanan Tajuk tu..Biar satu-satu ye!Contoh...


Okay,nampak tak??Buat macam tu!Huh,korang tak tahu nak ambil kat mana icon cute tu??Klik SINI atau yang lebih banyak pilihan cute-cute klik SINI...Dah??

6.Klik SAVE dan Preview ye!Alright done!


Labels: , , ,


0 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST