Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Cara untuk tahu jantina Laptop anda!

Hi, bloggers!Firstly, I want to say "Thank you for coming to my Blog".. sorry if broken english!..Nurin nak ajar cara untuk tahu jantina laptop kita..Erm, Nurin dapat tahu ni from CIKTOM...So, Nurin punya jantina laptop perempuan and Nurin rasa bengang sebab Nurin baca komen post Cik Tom tu, ramai orang yang nak jantina laptop dia lelaki..Erm, nak menggatal lah tu!Haha.. *just kidding*..So, tanpa membuang masa yang teramat mahal.. Kita belajar together-gether..Hehe //

1. Buka "Notepad" anda then paste kod di bawah di ruangan Notepad tadi ye!

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Then, anda klik "File" then klik "Save"..


3. "Save as File" anda tukar dengan All Files.. Nota sedikit : Pastikan anda Save di Desktop!


4. Save a file name "love u.vbs" then Close Notepad bila dah buat cara di atas tu!


5. Then double klik dekat love u.vbs then anda akan dengar "I LOVE YOU".. Cuba kuatkan speaker anda dan dengar betul-betul.. Kalau dengar suara orang lelaki.. Maknanya jantina laptop you jantan.. Kalau perempuan maknya jantina laptop you betina.. Faham??


6. Siap dah..


7. Kalau you tak tau kat mana desktop tu, lihat gambar di bawah :


Alah, apabila korang tutup window internet ni, keluar lah tu..Tengok tu.. VAIO gitu..Hahaha..Bye!

1 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST