Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Scroll box dalam Entry / Post

Hi, hari tu Nurin buat lah post tentang scroll box ni.. Dalam beberapa minit je, ada orang request.. Hantar message kat Nurin.. Wow!Terkejut ku!Hahaha..So, korang nak baca apa yang Nurin tulis di post tu.. Apa lagi, KLIK SINI ...

Nampak contoh tu apa ke macam mana ke??Okay, so memang nak buatlah ni?? Okay, jom!

Cara caranya!

1. Sign in > Dashboard > New Post

2. Copy kod ini, dan pastekan di ruangan Edit HTML.. Huh?? Kat mana Edit HTML di post ni??Tengok gambar di bawah ye!

<center><div style="background-image: url(&quot;
http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height:150px; overflow: auto; width: 400px;">
Ayat korang yang korang nak tulis di post ni!</div>
Di sinilah terletaknya Edit html!!


Okay, nampak??Copy kod di atas tu dan pastekan di EDIT HTML POST tu ye!

Sorry kalau Nurin highlight hodoh.Bukan ape, cuma lepas ni nak study so kena cepat!

Dah paste??

3. Ayat korang yang korang nak tulis di post dekat kod tu, korang tulis apa yang korang nak tulis ye!

4. Kenapa?? Tak cantik wallpaper yang di box tu??Yang macam ni..


Takpe, korang tukar yang Nurin buat warna kuning di kod tu!

5.Yang warna merah tu, korang boleh tukar mengikut citarasa korang!

6.Yang warna biru, korang tukar mengikut warna border yang korang suka.. Korang boleh dapatkan kod warna di SINI...

7. Then korang tekan Compose yang berada di sebelah EDIT HTML tu ye! So, korang akan nampak contoh yang korang punya..

Contoh :


Okay?? Dah jadi macam tu?? Preview dulu then tekan SAVE then tekan PUBLISH POST... FINISH!!

BYe!




Labels: , , , ,


2 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST