Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Tutorial Penuh tentang Footer

Hi, semua! Apo khabor?? Sekarang Nurin mahu ajar tentang Footer.. Tutorial ni penuh tentang Footer, okay! So, kalau panjang rajin- rajin lah korang baca sebab footer yang Nurin nak ajar ni three in one post, okay! Jom belajar kalau tak korang malas nak buat sebab kena baca panjang-lebar, an an an!

Gambar footer :

Nampak??Tu la footer kalau you all nak tahu, okay!

TUTORIAL 1 : TUKAR PERKATAAN POSTED BY KE AYAT ANDA...

1. LOGIN> DASHBOARD> DESIGN > PAGE ELEMENTS > EDIT POST..

2. Tak tahu Page Elements and Edit post kat mana? Rujuk gambar di bawah :


Yang Nurin hightlightkan dengan warna kuning tu tu lah yang perlu korang tekan kecuali blog post just tekan page elements dengan edit at blog post tu, okay!

3. So, korang scroll ke bawah hingga Post Page Options..

4. Tengok gambar di bawah yang Nurin higlightkan dengan warna kuning tu, you all tulis dengan ayat you all ye!


5. Pastikan you all tick yang Nurin highlight tu ye!

TUTORIAL 2 : TULIS REACTION DENGAN AYAT KITA SENDIRI...

LOGIN > DASHBOARD > DESIGN > EDIT POST > SCROLL KE BAWAH SAMPAI POST PAGE OPTIONS.

1. Tengok gambar di bawah ye!


2. Yang Nurin highlight tu sila tick ye... "Reactions: " tu korang boleh tukar dengan ayat korang terserah.. Contoh : " Macam mana post ni :" or it's up 2 u, okay!

3. Tekan edit yang Nurin highlightkan tu then korang tukar mengikut hati korang.. Kalau nak tulis reactions tu banyak macam Nurin, sila tulis seperti ini :

interesting, cool, creative, beautiful
4. Okay, click save dan finish!

TUTORIAL 3 : DELETE SAMPUL SURAT, PENSEL DAN MBTF (EMAIL, BLOG, TWITTER AND FACEBOOK..

1.LOGIN > DASHBOARD > DESIGN > EDIT POST

2. Scroll ke bawah sampai Post Page Options..


3. UNTICK show email post Links dan show share buttons

4. Save and done!

Labels: , , ,


2 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST