Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : New welcome board ( only available to denim template)

Hello, bloggers!


Tutorial ni ramai orang request kat Nurin.. " Nurin, macam mana nak buat yang kat atas tu" and macam-macam lagi.. Ayat lain-lain belaka.. :D So, untuk penerangan lanjut apa itu New welcome board? Sila rujuk gambar di bawah : WARNING : ONLY AVAILABLE TO DENIM TEMPLATES.. Kalau korang nak buat juga walaupun bukan denim, terserah kalau blog korang hancur, that's not my business... Sebab Nurin dah bagi Warning!

So, kalau tak nampak click to enlarge !

Langkah-langkahnya :


Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates


1. Cari kod di bawah dengan menggunakan fungsi CTRL + F atau F3..

<body>
atau
<head>
2. Copy kod di bawah dan pastekan DI ATAS kod yang korang cari tadi, okay!

<div style='position: static; font-family: Verdana; font-size: 14px; width:100%; position:fixed; padding:3px; background: #000000; opacity:100; color:#ffffff; font-size:12px;'><center>YOUR WORDS</center></div>
3. Preview dulu kalau jadi SAVE terus..

NOTES:



ABC : All about font. Tukar ah sendiri, malas nak tukar dah, haha.
ABC : Can change into absolute / fixed / relative.
ABC : Warna background. Ambil kod warna di > SINI <
ABC : Apa korang nak tulis kat situ?


Lastly, credits to Kak Amalina... Thanks :D





****UPDATED NEWS****


Updated and this code by myself.. So, if you want to share please credit to me!

Macam yang atas.. Tiru yang nombor satu tu ,okay!

2. Copy kod di bawah dan pastekan di ATAS kod yang korang cari tadi!

<div style='position: static; font-family: Verdana; font-size: 14px; width:100%; position:fixed; padding:3px; background: #000000; opacity:100; color:#ffffff; font-size:12px;'>
<center><a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID= Blog ID korang">Follow</a> | <a href="http://blogger.com/home">Dashboard</a></center></div>
3. Preview dulu kalau jadi, terus SAVE.. Buat apa nak tunggu lama-lama.. Jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama blog korang hancur! Haha...


Notes:

ABC : Tukar kepada blog ID korang... Tak tahu?? Belajar di > Sini <
ABC : Warna background.. Cari colour code di > Sini <
ABC : Semuanya tentang tulisan.. 

Lastly credits to Me!

0 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST