Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Tukar tajuk lagu mengikut Citarasa [Part 2 ] - khas untuk sesiapa yang telah ada SCM Music Player

Hi, bloggers!

Now, nak ajar cara nak tukar tajuk lagu mengikut citarasa korang.. Ni step kedua.. Khas untuk orang yang telah ada SCM Music Player.. Bagi sesiapa yang belum ada, sila buat Tutor DI SINI ...

Sign in blogspot >  Design > Buka Gadget SCM Music Player korang ..


1. So, after korang buka gadget tu, dalam gadget tu mestilah ada kod, kan?? So, korang tukar yang Nurin merahkan dengan BOLD, okay!


<!--SCM Music Player by Adrian C Shum - http://scmplayer.net-->
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js" ></script>
<script type="text/javascript">
SCMMusicPlayer.init("{'skin':'skins/aquaPink/skin.css','playback':{'autostart':'true','shuffle':'true','volume':'50'},'playlist':[{'title':'Mr Saxo Beat by Nurin :)))','url':'http://www.youtube.com/watch?v=9dhUFSStuag'}],'placement':'bottom','showplaylist':'false'}");
</script>
<!--End of SCM Music Player script-->

Okay, nampak?? So, korang tukar tajuk tu dengan tajuk korang! Okay?? Then kalau dah siap, korang save dan lihat hasilnya! Kalau ada banyak lagu yang korang simpan.. Korang tengok step nombor 2 pulak..

2. Step ni untuk orang yang letak lagu lebih daripada dua.. Lihat contoh kod.. Then yang Nurin bold kan dan merahkan tu, korang ubah mengikut tajuk suka hati korang! Lantaklah!


<!--SCM Music Player by Adrian C Shum - http://scmplayer.net-->
<script type="text/javascript" src="http://scmplayer.net/script.js" ></script>
<script type="text/javascript">
SCMMusicPlayer.init("{'skin':'skins/aquaPink/skin.css','playback':{'autostart':'true','shuffle':'true','volume':'50'},'playlist':[{'title':'Mr Saxo Beat by Nurin :)))','url':'http://www.youtube.com/watch?v=9dhUFSStuag'},{'title':'Nurin love you like a love song!','url':'http://www.youtube.com/watch?v=EgT_us6AsDg&feature=related'},{'title':'Nurin say !','url':'http://www.youtube.com/watch?v=BzE1mX4Px0I&ob=av2e'}],'placement':'bottom','showplaylist':'false'}");
</script>
<!--End of SCM Music Player script-->
 3. Ubah yang warna merah.. Bagi orang yang banyak lagi lagu dia, korang ubah yang selepas 'title':'  hingga sebelum  ','url':    okay!!

4. After done, klik SAVE then lihat hasilnya! Wow! Macam lagu tu yang korang, kan! Haha.. Kita ada album.. Nurin ada belambak album kat rumah yang Nurin punya! Tahu tak album ape?? Album gambar Nurin.. hehe.. Bukan album lagu yang kita sendiri tu! Okay, bye bye!

2 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST