Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Tukar tajuk lagu mengikut citarasa

Hi, bloggers!

Sekarang ni nak ajar Tukar tajuk Lagu mengikut Citarasa.. Erm, citarasa siapa tu?? Citarasa koranglah.. Siapa lagi! Okay, meh Nurin nak bagi contoh.. Sebenarnya Laila yang request tutor ni.. Tak percaya ke? Jom tengok gambar di bawah.. Nurin cut!


Nampak?? So, Nurin nak bagi contoh yang Ninie punya..

Click to enlarge..

Okay, nampak tajuk lagu tu?? Dia buat nama dia?? Nurin pun suka jugakk nak buat macam tu tapi Nurin lebih suka yang Nurin sekarang ni.. Hehe.. So, kalau lagu tu bertajuk "You're Beautiful", korang boleh tukar Effa Beautiful ke ape ke.. Terserah koranglah! Okay, mesti korang dah tak sabar.. So, meh Nurin nak ajar.. Mudah saja! Ada dua step.. Pilih yang mana korang faham.. But step 1 memang khas untuk orang yang belum ada SCM Music Player.. Buat step 2 untuk orang yang dah buat, okay!

STEP 1... - khas untuk orang yang belum ada SCM Player di blog!

Mula-mula go to SCM Music Player ...

2. Then korang pilih yang mana korang nak.. 

3. After pilih, tekan Choose Skin.. 

4. So, biarkan dulu sebentar, korang buka Youtube pulakk..

5. Cari lagu kegemaran korang.. Then korang copy link lagu tu.. Lihat gambar di bawah sebagai contoh :


6. Dah faham setakat ni? Goodd, kalau tak faham boleh tanya di comment box, okay! Ingat, copy link url lagu favourite korang tu, okay!

7. Buka SCM Music Player semula..

8. Letak Tajuk lagu ikut suka hati korang! Ikut citarasa korang, okay! Boleh rujuk gambar di bawah :


9. Paste url link dari Youtube tadi.. ( lagu yang korang cari di step nombor 6 )..

10. Siap Edit playlist tu.. So korang click Configure Settings pula..

11. Korang tukar dia punya settings mengikut citarasa korang! Yang dalam kotak merah korang boleh tukar ikut suka hati korang.. Yang Auto start tu korang kena ikut yang Nurin.. Korang tukar "NO" kepada "YES".. Boleh juga rujuk gambar di bawah :


12. Kalau nak copy satu per satu pun takpe! If dah siap.. Klik done dekat bawah tu..

13. Lepas korang klik done.. Korang copy kod yang dia beri tu, okay!

14. Sign in blogspot.com then korang ke design > Add A Gadget > HTML / JavaScript ...

15. Paste kod SCM Music Player di ruangan HTML / JavaScript .. Then klik SAVE.. Then lihat hasilnya!



2 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST