Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Aku...Gilakan Novel??


                                                                    Hello , bloggers ~ !

“It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.”

                                                                          ― André Gide   


Seperti mana tajuk di atas... Did you read the quote that I shared to you? Well, back to the main topic.. Aku... Gilakan Novel??? Yes, I Am... 


Tak tahu lerr,,,,,  Semenjak aku habis menghadapi ujian UPSR 2012 ni.. Kan murid tahun 6 tak belajar , then class aku bising.. Then, tiga hari kemudian.. Aku pergi bertugas di perpustakaan.. Then, aku masuk kelas aku.. Selepas siap bertugas.. Aku masuk tu.. PELIK BIN AJAIB.. Semua orang tengah membaca buku.. NOVEL.. Ada novel dewasa, novel remaja.. And Everything.. Novel orang puteh tu tak de la.. 

So, aku pergi duduk kat tempat aku.. Aku tanya kawan sebelah aku, Nadhirah.. "Weh, asal semua orang baca buku.. Novel  pulak tu.. Haishh... Pelik ni pelik..".. Then Nadhirah pun jawab la.. " Entah.. Semua orang dah tak de topik kot untuk bercakap.. Nak main game macam UNO ke STRESS ke dah boring lah tu.."
Aku pun balas, " Kau tu dua kali lima je.. Bukankah kau tu tak suka membaca??Pelik!".. Nadhirah kata " Hey, excuse me.. I memang suka bca novel.. Buku-buku yang lain i mana lah belek.." Aku cakap " Patut kau bodoh.." selamba je.. Then kitorang gelak.. Hahaha..


Aku masih lagi rasa pelik.. Well,, masik ada dua orang tengah main STRESS.. Tak serik lagi... Erm.. Aku tak tahu nak buat apa masa tu.. Then, aku pun pinjam novel dengan TAUKE NOVEL kelas kitorang... ADIBAH.. Haha..  Dia pun kasi aku Novel Dewasa.. tentang cinta.. Aku cakap tak nak.. Tak suka cinta-cinta ni.. Kita masih muda... Then, dia kasi aku novel remaja... Melah Melia 2.. So, aku baca.. Then, aku rasa macam best pulakk  baca novel.. SO, sejak situlah aku gila novel..

Then, kebetulan ada Pertandingan Sarapan Pagi.. So, aku ngan geng aku pun bercadang nak pergi Tesco.. So, kitorang pergi untuk membeli barang-barang tu.. Then dah siap.. Masa ada banyak lagi sebelum pulang.. Kitorang pergi la kat kedai buku.. Then nampak novel.. Aku dan geng pergi cari novel yang best.. Aku pun jumpa novel "KAWAN BAIK FOREVER" from WAWA ARISSA.. Wow.. Aku baca sinopsis dia memang best.. Harganya RM 15.. Murah je.. So aku beli.. Aku balik rumah tu terus aku baca.. Best gilerr kot cita dia.. lepas tu, keesokan tu dah habis.. Best sangat.. Kalau nak ikut taste aku lah...

So, sejak situlah aku gilakan Novel.. Banyak dah aku baca di sekolah.. Kelas pun senyap sunyi.. Haha.. Then aku pun kenal dengan Ain Maisarah.. Author yg terkenal tu.. So, aku buka laptop cari laman web pts tu.. Aku dapat tahu banyak novel yang awesome.. Bukan daripadan  Ain Maisarah saje.. Aku baru tahu kenapa si Adibah tu gile sangat kat Novel.. Haha.. Aku pun gile jugak sekarang ni.. Aku nak kumpul banyak novel... So, aku tak boring dalam kelas.. Taklah aku ponteng kelas selalu.. Hehe..

Bye~@! Pupuklah Amalan Membaca.. Ehek~!




3 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST