Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial: Tukar password blog..

Hello guys ! :*

Hari ni Nurin dapat request from close friend Nurin iaitu Nurin Asfa.. Tengok , nama pun nak sama, kan ? Hikhik.. 

See ? I teach you now !

Firstly...

Log in --> Dashboard --> Then tengok gambar kat bawah tu.. Sebab Nurin tak tahu nak explain macam mana.. :D

Nampak tak gambar kat atas ni ? Tekan tu ok ? Benda ni berada di atas sekali hujung arah kanan..
Dah tekan tengok gambar kat bawah ni pulak..

Tekan " Account Settings ".. 

After that ada keluar macam ni kan ? Scroll kat bawah sikit tengok dekat Account activity.. Then, tengok yang password punya .. Click " Manage security " ..

Lepas tekan WAJIB ada keluar macam ni kan ? Seperti anda lihat di gambar tu, click Change Password..

Ok ? Korang letaklah password baru yang korang nk letak tu.. Faham kan ? Kalau tak faham, sila komen untuk bertanya.. Then, kalau korang faham sila komen juga.. Say " Thanks ".. Nak tahu, berapa orang bijak kerana faham.. :D Yang tak faham tu tak semestinya tak bijak cuma bahasa Nurin tu tak betul , kan ?

Assalam... Bye!
xoxoxoxoxoxo


0 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST