Nurin Aziz

Hello , lovers :*

Assalamualikum & Good Day! Hi, I'm Nurin Afifah. Welcome to My Paris Town. Please be nice here. Copycats are not allowed here. Have a Nice day. Gomawo!


Entries About Linkies Stuff


Walking Talking

Put your blog url correctly, so I can follow you.
No Harsh words allowed here.
Click 'Go' to send it.



Ask Me Anything !

Big Clap


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Nurin
Others:   


Tutorial : Letak Favicon

Assalamualaikum & A very Good Day


UPDATED!!!!

Fuhh , dah lama Nurin tak buat tutorial kan ? Okay , sebenarnya tutorial ni Nurin pernah ajar tapi dengan cara lain . Then , Nurin dapati ada yang tak jadi . So , better korang guna cara ni lah . Sebab cari ni mungkin semua template menjadi . MUNGKIN , ye sebab Nurin tak test guna semua templates . So , kalau tak jadi tu , mungkin korang salah buat atau tutorial ni tak sesuai dengan template korang . I don't know .. :')

Firstly , bagi Nurin explain dulu apa itu favicon . Favicon ni bermaksud favourite icon , ok ? Favicon ni terletak di tab tu . Refer pada gambar di bawah . *asal ayat aku ni skema sangat?*

Yang warna kuning tu adalah favicon . Paham ?! :)
Ok , nak tak letak kat blog korang ? Nakkan ? So , jom belajar .

Step 1 > Login blogger > Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

Step 2 > CTRL + F then cari code ini .

</head> 
Step 3 > Dah jumpa ? Brilliant ! Copy code di bawah ni then PASTE ATAS code tadi ;)


<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> <link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>
Note : URL GAMBAR tu gantikan dengan URL icon yang korang suka . Tak kesahlah yang mana2 pun asalkan kecil lote . Haha .. URL tu korang boleh cari di sini ---> Click here .

Step 4 > Tak payah preview tak pe , boleh save terus ... xD 

0 COMMENTS FROM YOU. OLDER POST | HOTTER POST